Tarantóban jártunk

„ Tanulni szórakozva- Tanítani modern tanulási módszerekkel”

Közel egyéves előkészület után iskolánk az Erasmus+ projekt nyertesei közé került.

Azok közé a szerencsés diákok közé tartozom, akik a nyertes pályázatnak köszönhetően Olaszországba utazhattak 2020. február 9-én. A projektünk fő témaköre az idegen nyelv, azon belül is a német nyelv tanítása volt modern tanulási módszerekkel, de központi eleme volt az olyan filmek feldolgozása is, melyeket a partnervárosokban illetve környékén forgattak. Rajtunk kívül még öt ország vett részt az együttműködésben: Spanyolország, Lengyelország, Horvátország és Olaszország.

Február 16-ig filmtörténeti szempontból is érdekes olasz városokat látogathattunk meg. Az első ilyen alkalomra rögtön az érkezésünk másnapján sor is került, az úticél Matera volt. Itt forgatta Mel Gibson A passió című filmjét, melyben ez a város szolgált a régi Jeruzsálem helyszínéül. Materáról érdemes tudni, hogy amellett, hogy gyönyörű, egyike a világ legrégebben lakott településeinek. A turistáknak igazi időutazás lehet a sziklába vájt barlanglakások közötti séta

A második kirándulós napunkon Alberobellóba utaztunk. Már a neve is nagyon mesébe illő, és nem is tévedünk sokat ezzel a megállapítással, ugyanis a Trulli mesék című animációs filmsorozatot is ezek a kis kúpos tetővel ellátott kőházak ihlették. Európában még nem igazán ismert mese Ring, Zip, Stella és Sun kalandjairól szól. A négy kis tanonc Trulliland híres mágia- és főzőiskoláján tanul, ahol megtanulnak főzni, és mágikus képességeiket felhasználni annak érdekében, hogy kiváló varázslószakácsok legyenek.

Az olasz gasztronómia fantasztikus, a kávé tökéletes, a naplemente csodaszép, az erasmusos diákok pedig felejthetetlenek!

A találkozón részt vettek:

Buss Kornélia, Kézsmárki Ágnes, Bogdán Gabriella, Jendrek Vivien, Ötvös Nelli, Petics Marianna és Torkos Anetta

A beszámolót készítette: Petics Marianna 11.d osztályos tanuló.

Élménybeszámolók a projekthez