„Kossuthos levelezős verseny”

Újabb sikeres verseny-évet zárt a „Kossuthos levelezős verseny”, ami 25 évvel ezelőtt indult útjára. Az első évben magyar nyelv és irodalomból küldtünk ki feladatlapokat a nyíregyházi általános iskolákba, melyeket kijavítva továbbítottunk a versenyzőknek. Az évek során egyre több tantárggyal szólítottuk meg a fiatalokat, illetve a megye általános iskoláiba is elküldtük versenyfelhívásunkat.

Jelenleg a 7., 8. osztályos diákok 9 tantárgyból mérhetik össze tudásukat: magyarból, matematikából, fizikából, idegen nyelvekből. Az informatika verseny helyett idén fotópályázatot írtunk ki, igazodva az iskolánkban működő tagozatunkhoz.

A háromfordulós verseny ingyenes, a feladatlapok letölthetőek iskolánk honlapjáról.

Ebben a tanévben 56 iskola kapcsolódott be a versenybe. 

Az első fordulóban a diákok több hétig dolgozhatnak a feladatlapokon, bármilyen segítséget felhasználhatnak, akár az interneten is kutathatnak. A második fordulóban valamennyi versenyző egy adott időpontban oldja meg a feladatokat tanári felügyelettel, segítség nélkül. A harmadik forduló, a döntő a korábbi években hagyományosan iskolánkban zajlott, ahova már csak a legjobb eredményt elérők jutottak be. Az előző három évben a jelenléti megmérettetést sajnos az egészségügyi helyzet miatt kényszerűen ki kellett hagynunk. Idén azonban újra személyesen találkozhattunk a legjobbakkal. 299 diák oldotta meg a döntő feladatlapjait. A javítást azonnal elkezdjük, hogy rövid időn belül megtarthassuk az eredményhirdetést. A várakozás két órájában szabadidős tevékenységeket szerveztünk a diákoknak: izgalmas fizikai kísérleteket nézhettek meg, portréfotózáson vehettek részt, sport- és kreatív-tevékenységekbe kapcsolódhattak be vagy akár filmvetítésre is beülhettek a díszterembe. 

Valamennyi tantárgyból a tíz legjobb eredményt elérő tanulót jutalmaztuk oklevéllel. Az első három helyezett könyvvásárlási utalványban is részesült.

Köszönettel tartozunk az általános iskoláknak, akik évről évre segítséget nyújtanak a verseny lebonyolításában. Rendkívül hálás vagyok a kollégáimnak is, akik szabadidejükből áldozva vesznek részt a feladatlapok összeállításában, javításában és a döntő megszervezésében.