Jótékonysági vásár a Kossuthban

Iskolánk szép hagyománya, hogy az adventi időszakban jótékonysági vásárt szervez, melynek kedvezményezettjei azok a kossuthos diákok, akik nehezebb anyagi körülmények között várják az ünnepeket.

Évekkel ezelőtt a Diákönkormányzat kezdeményezésére süteményvásárral tették színesebbé a fiatalok a november-decemberi időszakot. Mára hatalmas választékkal várják a diákokat az osztályok: hamburger, hot-dog, szendvicsek, sós és édes sütemények, forró tea, habos kakaó – mind a tanulók és szüleik fantáziáját, kézügyességét dicsérik. A vásár -amellett, hogy nemes célt szolgál-, remek közösségformáló esemény is, ahol a diákok egy jó ügy érdekében megtanulnak egymáshoz alkalmazkodva részt venni a közös munkában.

Idén 11 osztályunk kapcsolódott be a felhívásba, napról napra, hétről hétre gondoskodtak számunkra ínyencségekről. De azok az osztályok is tettek felajánlást, akik most kimaradtak a vásárból. A befolyt összegből 36 tanulónkat támogattuk, bízunk benne, hogy szebbé tudtuk tenni számukra a karácsonyt.

a jótékonyságról és az adakozásról pedig el ne feledkezzetek, mert ilyen áldozatokban gyönyörködik az Isten”

(Zsid 13,16)

Homoródi Antalné Török Marianna
igazgatóhelyettes