I.helyezés az ACE emelt szintű angol társalgási versenyen

December 5-én rendezték meg a Krúdy Gyula Gimnáziumban az ACE (Advanced Conversations in English) emelt szintű angol társalgási versenyt középiskolások részére. Iskolánkat Zámbó Róbert 4/11.A osztályos tanuló képviselte, aki megnyerte a versenyt. Felkészítő tanára Bányai Györgyi volt.

A megmérettetésen19 diák vett részt a város középiskoláiból, a teljesség igénye nélkül a Krúdyból, Kölcseyből, Aranyból, Vasváriból, Széchenyiből érkeztek a nagyon jó angol nyelvtudással és előadói készséggel megáldott diákok. Egy 3 perces power point prezentációt kellett bemutatni a következő témában: ” A little bit of Asia/China/India/Japan/”-“Egy kis Ázsia-Kína/India/Japán.

A neves zsűrinek, dr. Ajtay-Horváth Magdának és Konczné dr. Nagy Zsuzsannának a Nyíregyházi Egyetemről nehéz feladata volt. Figyelembe vették a nyelvhasználatot (szókincs, nyelvtan), a témaválasztást, az előadásmódot , a diasorozat összeállítását és az időintervallumot. 8 fő oklevélben, az első három helyezett könyvjutalomban és vásárlási utalványban részesült. Robi prezentációja a Wisteria/Lilaakác fáról készült, ami jó választásnak bizonyult. Gratulálunk Robinak és a felkészítő tanárának a szép eredményért.