„Az Úr érkezése” országos ökumenikus szavalóverseny

Huszonnyolc  év, több mint negyed század telt el azóta, hogy iskolánk napokban elhunyt egykori igazgatója, dr. Bánszki István útjára indította „Az Úr érkezése” országos ökumenikus szavalóversenyt, melyet egy alkalommal örömünnepnek nevezett. Valóban örömünnepre gyűlünk ilyenkor össze, hiszen idén is a magyar költészet napjához közeli időpontban találkoztunk, hogy így is tisztelegjünk halhatatlan költőink előtt.

Tavaly az egészségügyi helyzet megakadályozta, hogy megrendezzük a versenyt, idén azonban úgy gondoltuk, nem hagyjuk, hogy megszakadjon iskolánk szép hagyománya. Online versmondóversenyre készültünk, melyre videófelvételekkel lehetett jelentkezni.

Két verssel készültek a megmérettetésre a diákok:

Jánosy István, evangélikus költőtől választottak egy költeményt az indulók, illetve egy protestáns költő versét hallhattuk tőlük.

A zsűritagok meghallgatták a verseket, majd egyeztették álláspontjukat és meghozták a döntést.

Közönségszavazásra is volt lehetőség, hagyományosan iskolánk diákjai és tanárai szavaztak a gimnázium honlapján (természetesen a mi versenyzőinkre nem lehetett szavazni).

Az eredmények a következők:

I. helyezettAntalicz ZalánKossuth Lajos Evangélikus Óvoda, Általános Iskola,Gimnázium és Pedagógiai Szakgimnázium, Miskolc
II. helyezettHerczku MátéNyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium,
III. helyezettKecskeméti LillaSztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium, Budapest
KülöndíjMartin PéterKiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium
KözönségdíjHornyák LiliNyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium

Nagy tiszteletünk az induló iskoláknak, versenyzőknek és felkészítő tanároknak, akik akkor, amikor az egész világ online lett körülöttünk, nem vesztették el motivációjukat a versmondáshoz, a megmérettetéshez és online videókat készítettek.

Gratulálunk minden versenyzőnek!