Das Wasser, als Grundelement címmel kutatják diákjaink a vizeink minőségét

Ourense-ben jártunk

2024 január 29-én indultunk a spanyolországi partneriskolába. Utunk során meglátogattuk Porto nevezetességeit is: I. Lajos-híd, Katedrális és Gaia libegő.

Az iskola Ourense városában van, ami kisebb mint Nyíregyháza, de hangulata a spanyol életérzést kiválóan tükrözte.

11 diák és két kísérő tanár a hét folyamán 3 napot töltött el az iskolában, ahol szemügyre vettük a magyar és spanyol fenntarthatósági törekvéseket, valamint hogy ki-mit tesz a vizeink megóvásáért. Megvizsgáltuk a különböző vízmintákat: termálvíz, óceán vize, csapvíz, Mino folyó vize.

Szótárat és plakátokat készítettünk a környezetvédelem és a víz megóvásának fontossága érdekében. Munkánk végterméke egy ebook, amelyben minden tevékenységünk látható.

A hét folyamán szoros baráti kötelékeket alakítottak ki a diákok, valamint fejlesztették a német nyelvi tudásukat is.

Ellátogattunk Santiago de Compostelaba, ahol az El Camino véget ér és az óceán vizét is sikeresen megvizsgáltuk. Az iskolai életbe is kellő betekintést nyertünk, megismertük a helyi kultúrát és szokásokat, hiszen 9 diák családi elhelyezést kapott.

Az utazás végén Madridba érkeztünk, ahol ikonikus helyszíneket tekintettünk meg: többek között a királyi palotát és a labdarúgó stadion, Kolumbuszról elnevezett teret.

Mindenki rendkívül jól érezte magát, valamint előrelépéseket értünk el a fenntarthatóság és német nyelvi tudás terén is.

Mudri Vivien 11. D