Igazgatói levél végzős tanulók és szüleik részére

Kedves Szülők! Kedves végzős Tanulóink!

Az előző tanév márciusa óta folyamatosan nem várt események, egészen pontosan a koronavírus jelenléte, újra és újra kizökkent bennünket a megszokott iskolai életből. Senki nem gondolta, hogy egy év eltelte után a Ti / az Önök gyermeke érettségire való felkészülése így alakul.

A novemberi zárás óta reménykedünk és ezzel egyidőben újra tervezzük a vizsgahelyzetek és vizsgaszituációk próbalehetőségeit.

Látva az utóbbi napok íjesztő adatait, a gimnázium vezetősége -egyeztetve a felkészítő szaktanárokkal- úgy döntött, hogy megszünteti a jelenléti felkészítő foglalkozásokat. Ennek következménye, hogy elmaradnak a jelenléttel tervezett próbaérettségik is. Bízunk az

Önök megértésében és a további együttműködésükben.

Terveink szerint online formában tovább folytatjuk a felkészülést, és „vizsgákat” is szervezünk.

Szeretném viszont a tanulók és a szülők figyelmét is felhívni a rendszeres részvétel fontosságára, hiszen a virtuális térben való együttlét nem veszélyezteti senki egészségét. Nagyon fontos kedves végzős Kossuthos Diákok, hogy a hátra lévő néhány héten fokozottan koncentráljatok az érettségi tárgyaitokra és ne mulasszatok el egyetlen felkínált és kihasználható órát/ vagy egyéb lehetőséget!

Szeretném ismételten felhívni a figyelmeteket arra, hogy az online dolgozatok valós vizsgaszituációként való megélése kizárólag RAJTATOK múlik. A nem saját kútfőből, bármilyen segítséggel megírt dolgozat csak saját magatok áltatása, tévhitben tartása és garantáltan fals remények keltése önmagatok érettségi eredménye kapcsán.

Nem tudjuk, hogy milyen még nehezebb helyzetek várnak még ránk az érettségi bizonyítványok kézbevétele előtt, de abban biztos vagyok, hogy őszinte, egyenes hozzáállással eredményes vizsgák várhatnak rátok!

Mindenkinek kitartást, sok erőt és jó egészséget kívánok a sikeres felkészüléshez!

2021. március 19.

Babicz Gyöngyi
igazgató