Részletes igazgatói tájékoztató a tanévkezdésről

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Evangélikus Kossuth Lajos Gimnáziumban 2020. 09. 01-jén hagyományos módon elindul a 2020/2021. tanév.

A tanévnyitót az első tanítási nap (2020. szeptember 1. 7.45) első órájában tartjuk a belső kivetítő rendszer használatával.

Sajnos a járványügyi készenlét miatt a szülők jelenlétét nem tudjuk biztosítani.

Kérjük, hogy a tanulók egyenruhában érkezzenek az első tanítási napra (9. évfolyam fehér blúz/ing, sötét alj)

Az intézménybe belépés módja:

A járványügyi készenlét miatt a tanulók a hátsó kapun (Gimnázium köz) jöhetnek be és távozhatnak az intézményből. A kapu reggel 7.15-7.45-ig lesz nyitva minden nap. A tanórák után is ezen a kapunk hagyják majd el az iskolát.

Az osztályfőnökök augusztus 31-én (bejövő osztályok kivételével) tájékoztatják az osztályokat, hogy melyik tanterem lesz az osztálytermük, ahová minden reggel érkeznek.

Kérjük, hogy minden tanulónál legyen maszk minden nap saját használatára, mert annak használata bizonyos tanórákon és a közösségi terekben (folyosók) mindenki számára kötelező lesz.

Az iskola vezetősége az egészségünk védelme és a fertőzés megelőzése érdekében naponta többször biztosít fertőtlenítést az egész intézmény területén.

Az udvari bejáratoknál fertőtlenítőszeres lábtörlőkön haladnák át a tanulók a tantermekbe.

Tanterembe lépéskor, illetve mosdó használata után, mindenkinek kezet kell mosnia (a kézmosó folyadékot és a papírtörlőt az iskola biztosítja.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a közösségi terekben (folyosó, udvar, díszterem) az előírt biztonságos 1,5 méteres távolságot minden tanulónak tiszteletben kell  tartania.

Az ügyintézés rendjéről az első tanítási napon kapnak tájékoztatást a tanulók.

Kérjük a szülőket, hogy az önmagunk és társaink védelme érdekében csak egészséges tanuló érkezzen az iskolába. Bármilyen fertőzésre utaló tünet esetén maradjon otthon a tanuló és forduljon a gyerekorvoshoz, aki a megfelelő utasításokkal ellátja és igazolásával bizonyítja majd, hogy a tanuló közösségbe mehet. A szülők kötelesek a tanuló távolmaradásának okát minden esetben az első napon közölni az osztályfőnökkel.

Beteg tanuló csak gyerekorvosi igazolással jöhet újra iskolába.

Tankönyvosztás:

A tankönyvek időben megérkeztek. A 9. és a 12. évfolyam tanulói szeptember 1-jén kapják majd meg a tankönyveket. A 10-11. évfolyam pedig szeptember 2-án szerdán veszi át szervezett rendben a tankönyveket.

Szülői értekezletek:

Kérjük a szülők megértését a „zártkörű” tanévnyitó kapcsán.

Személyes jelenléttel csak a 9. évfolyamos tanulók és a végzős osztályok szüleinek tartunk értekezletet. A végzősök szüleit 09. 02. szerdán 16.00-kor várják az osztályfőnökök az osztálytermekben.

A 9. évfolyamok tanulóinak szüleit pedig 09. 03-án 16.00-kor várják az osztályfőnökök által később közölt tantermekben.

Kérjük, hogy lehetőség szerint tanulónként csak 1 szülő érkezzen az értekezletre.

A 10-11. évfolyamos tanulók szülei részére az osztályfőnök online szülői értekezletet tartanak és írott információkat küldenek.