Vezetőtanárok Erasmus+ találkozója Berlinben

2019. október 23-26 között Berlinben került megrendezésre a „Schools joining up for Communities of Peace – Iskolák a békéért” című Erasmus+ projekt első találkozója, amelyen az intézmények koordinátorai vettek részt. Intézményünket Bogdán Gabriella és Rubóczki Béla képviselte.

Ennek a projektnek a munkanyelve az angol, és 31 hónapon keresztül tart. A közel két és fél éves munkát a hannoveri „Kirchenamt der Evangelischen Kirche in Deutschland (EKD)” vezeti, amely nem kis munka, hiszen 9 partnerintézmény vesz részt a közös tevékenységekben: egy amszterdami egyetemen kívül egy németországi egyetem és középiskola, dublini és angol középiskola, valamint egy lengyel és két magyar középiskola.

A három nap alatt sikerült a találkozók pontos idejét leegyeztetni, valamint pontosítani projektünk fő tevékenységét: a béke és/vagy a konfliktusok helyszíneit kell bemutatni az Actionbund program segítségével.

A diákok a helyi projekt munkacsoportba különböző pályázatokkal kerülhetnek be, amelyeket mindig az adott intézmény honlapján találnak meg.

Az első találkozót, amelyen a diákoké a főszerep, a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnáziumban rendezik meg: május második hetében iskolánkba látogat 25 diák és legalább ennyi kísérőtanár, hogy a pályázat fő témáján kívül megismerjék a magyar kultúrát, vendégszeretet is, és betekintést nyerjenek a hazaioktató munka rejtelmeibe.

A berlini találkozó nagyon jó hangulatban telt, így nagyon várjuk a folytatást!

Bogdán Gabriella