Első koordinátori találkozó Spanyolországban

2019. október 4-8. között a spanyolországi Ourenseben jártunk Oroszné Herczeg Anna tanárnővel. Utazásunk célja az Erasmus + projektünk első találkozójának megvalósítása volt, melyet a spanyol partneriskolánk szervezett. Koordinátor-intézményünk a lengyelországi Braniewoban található, amely a Balti-tenger partjánál fekszik. A projektben, melyben Magyarországot a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium képviseli, részt vesznek horvát, olasz és spanyol iskolák is.

A találkozó három munkanapja során megismerkedtünk egymással, a koordinátor pedig felvázolta a kétéves projektünk időtervét, vagyis azt, hogy hol, mikor és mit fogunk csinálni, milyen tevékenységeket fogunk végezni, és milyen termékeket fogunk elkészíteni. Az alábbi időtervben állapodtunk meg:

Taranto – Olaszország: 2020.02.09.-15.

Braniewo – Lengyelország: 2020.04.20.27.

Nyíregyháza – Magyarország: 2020. szeptember vége-október eleje

Ourense – Spanyolország: 2021. január

Nasice – Horvátország: 2021. április

A német munkanyelvű projektünk címe: „Lernen mit Spass – Unterrichten mit modernen Lernmethoden” (Szórakozva tanulni – oktatás modern módszerekkel) Fő témája két szálon fut: a diákok érdeklődését felkeltő idegennyelv-oktatás érdekes és modern módszerekkel, főleg a második idegen nyelv tanulása érdekében, valamint a helyi filmek felkutatása és feldolgozása az idegen nyelvi órákon.

A munka mellett sikerült megismerkedni a spanyol kultúra sokszínűségével,  Ourense és Santiago de Compostela látnivalóval és nevezetességeivel.

Reméljük, sikeres két év elé nézünk!

Bogdán Gabriella