Monoki kirándulás

2019. szeptember 19-én, Kossuth Lajos születésnapján 130 diák kereste fel névadónk szülőházát.

2019. szeptember 19-én a 11. évfolyamnak mind az öt osztálya részt vett a hagyományos monoki kiránduláson: 130 diák és 8 kísérőtanár.

Kossuth szülőházának megkoszorúzása és a múzeum megtekintése után a csapat három részre osztódott.

65 diák Barkó Lajos vezetésével Tarnóczi Richárdné Dankó Ildikó és Tamás Melinda kíséretében Monokról Szerencsre indult gyalogtúrázni. A diákok a Kossuth-út első szakaszát teljesítették ezzel, és a gimnázium régi hagyományát elevenítették fel. A túra nem volt megerőltető, jól járható az út, a táj pedig csodás volt. Jó hangulatban és példás fegyelmezettséggel, a diákok egy csapatként teljesítették a túrát.

9 diák Pethő Károly és Rubóczki Béla vezetésével kerékpárral tették meg a Monok-Nyíregyháza utat. A kultúrának (Móricz szülőháza) és a gasztrokultúrának (lángos Tokajban) is hódoltak. Mindenféle technikai probléma nélkül, jó hangulatban tértek haza.

A harmadik csoport Dr. Oroszné Herczeg Anna, Báriné Haraszti Adél és Buss Kornélia vezetésével Monok után megtekintették a tállyai evangélikus templomot, majd Szerencsen, miközben a gyalogtúrásokra várakoztak, a szerencsi csokoládé élvezetének hódoltak.

Az öt osztály együtt indult és emlékezett meg névadónkról, majd három csoportban, keveredve, de egységként ünnepelt.

Így teljesült a gimnázium Kossuthtól származó mottója: “Az egység erő”