Kossuth pályázat 2017

Gimnáziumunk 210. évfordulója alkalmából újra meghirdetjük a Kossuth Pályázatot magyar irodalomból és történelemből.

A dolgozatok jeligések, a gépelt szöveg Times New Roman betűtípussal, 12-es betűmérettel, 1,5 -es sortávolsággal legyen írva!

Beadási határidő: 2017. április 28.

Magyar irodalom

9-12. évf.

Így éltek Nyíregyházán Krúdy Gyula idejében

Mutassa be a Krúdy korabeli életet a szerző Magyar tájak novellagyűjteményének Szülőföld ciklusa alapján!

Kutatómunkát az iskolai könyvtárban végezhet, illetve a szöveget megtalálja a Magyar Elektronikus Könyvtárban is http://mek.oszk.hu/00700/00758/html/ . Dolgozata 4-5 gépelt oldal legyen!

5-8. évf.

Iskolánk a távoli jövőben

Képzeld el, milyen lesz az iskolai élet a Kossuth Gimnáziumban 90 év múlva, a 300. évfordulón! Leírásodban érintsd a technikai eszközöket, a tanórákat és a szabadidős tevékenységeket is!

Fogalmazásod 2-3 kézzel írott oldal terjedelmű legyen! Készíthetsz hozzá rajzot is, de ez nem számít bele a pályamű terjedelmébe.

Történelem

9-12. évf.

Kossuth gyermekkora

Forrásként használhatja a wikipedia.org és monok.hu internetes oldalakon kívül

Szabad György: Kossuth Lajos politikai pályája (Kossuth Kiadó, Budapest 1977.)

Dobszay István: Kossuth Lajos (Kossuth Kiadó, Budapest 2003.) című műveket is

A pályázatot 5 oldal terjedelemben, nyomtatott formában (12-es betűméret, 1.5-ös sortávolság, Times New Roman betűtípus), jeligével kérjük beadni.

Régi korok nagy tanárai (iskolánk nagy tanáregyéniségeinek bemutatása)

Tetszésed szerint választhatsz az alábbi nevekből: Dr. Schárbert Ármin, Zsolnai Vilmos, Dr. Leffler Béla, Moravszky Ferenc, Ambrózy Géza, Szalay Sándor, Adriányi László, Dr. Margócsy József, Dr. Bachát László, Prőhle Vilmos, Leffler Sámuel, Porubszky Pál, Vietórisz József)

A pályázat megírásában az iskolatörténeti múzeum, a könyvtár, az iskola évkönyvei és az internet adhatnak segítséget, de interjú is felhasználható.

A pályázatot 5 oldal terjedelemben, nyomtatott formában (12-es betűméret, 1.5-ös sortávolság, Times New Roman betűtípus), jeligével kérjük beadni.