SZENVEDÉLYÜNK, A TÁNC!

Mindenkinek más és más a kedvenc szabadidős tevékenysége, nekünk a sok közül az egyik a tánc. Évekkel ezelőtt együtt kezdtük el a néptáncot, de vállalkozó szellemünknek köszönhetően más típusú táncokat is kipróbáltunk már. Azóta mindketten különböző stílusú táncok elsajátításával foglalkozunk, mégpedig a hip-hop-pal és néptánccal. A közös pont viszont még mindig megmaradt, ez pedig a tánc szeretete.

no images were found

Mióta táncolsz, és mikor kezdted el?

Brigi: 11 évvel ezelőtt kezdtem el a néptáncot még óvodás koromban a kedvenc óvó nénim hatására, aztán ez a műfaj nagyon is megtetszett nekem, és 1. osztályos koromtól kezdve a Szabolcs Néptánc Együttesben koptatom a cipőimet.

Dorka: Körülbelül 11 évesen kezdtem el. Mindig is vonzott a

tánc világa, hiszen anyukám is ezzel foglalkozik. Amikor táncolok, kikapcsolódhatok, arról nem is beszélve, hogy fitten tart.

Mennyi időt vesz el a tánc a szabadidődből?

Brigi: Azért, hogy valaki jó és sikeres táncos legyen, sok áldozatot kell hoznia. Rengeteg gyakorlást igényel az egyes koreográfiák tökéletesítése, így akár heti 6-8 órát is fel kell áldoznom a szabadidőmből, sőt a fellépések is külön időt követelnek.

Dorka: Heti kétszer van táncórám, de úgy gondolom, ha valami igazán érdekel valakit, arra mindig tud időt szánni. Nekem személy szerint hiányérzetem van, ha nem táncolok akár csak egy rövid ideig is.

Próbáltál már ki más táncműfajt is?

Brigi: Igen, volt szerencsém másba is belekóstolni már, például táncoltam szambát, rockyt és palotás táncokat is. A szívemnek azonban egyik sem volt olyan kedves, mint a hagyományokat őrző néptánc.

Dorka: Persze, hiszen szeretem az újdonságot. Sokféle táncot próbáltam már ki. A hastánctól kezdve a néptáncig, de a hip-hop volt a legszimpatikusabb mindközül.

Milyen sikereket értél el?

Brigi: A táncegyüttessel bejártuk a környező országokat, főleg a magyar lakta területeket, nemzetközi fesztiválokon vettünk részt, rengeteg díjat nyertünk, és több arany minősítésben is volt részünk. Valamint minden évben szeretettel várnak minket vissza az erdélyi és kárpátaljai magyar néptáncosok is, akikkel évek óta közösen ápoljuk őseink hagyományait.

Dorka: Sokszor volt fellépésünk, különböző versenyeken értünk el jó eredményeket, és ezeket mindig nagyon élveztem. Jó látni, ha tetszik a közönségnek az, amit csinálunk.

no images were found

Miért ajánlanád másoknak, hogy a táncot válasszák hobbiként?

Brigi: A tánc egyfajta kifejezőeszköz, csapattá kovácsolja az embereket. A tánc az a „nyelv”, amelyet mindenki megért a világon. Kikapcsolódást, boldogságot, kiegyensúlyozottságot és jó kondit biztosít mindazok számára, akik hajlandóak elég alázatot mutatni vele szemben.

Dorka: Én úgy gondolom, hogy az emberek nem tesznek eleget az álmaikért, ami egyáltalán nem helyes. Sokan szeretnének táncosokká válni, vagy netán szín játszani, de nem kezdenek bele, mert félnek az esetleges kudarcoktól. Én csak ajánlani tudom mindenkinek, hogy tegyenek az álmaikért, vágjanak bele bátran, hiszen „Álmok nélkül nem érdemes élni

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük