TEHETSÉGGEL AZ ÚJRAKEZDÉSÉRT

Jótékonysági Gálakoncert a nyíregyházi evangélikus oktatási intézmények diákjainak közreműködésével.
Belépőjegy: 500 Ft
Helyszín: Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium díszterme
Időpont: 2010. november 15. 14.00 és 17.00
Támogatójegyek vásárlására is lehetőség van, melyek a gimnázium titkárságán kaphatóak.
A koncert teljes bevételét a szervezők a vörösiszap katasztrófa áldozatainak ajánlják fel.

A Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium kezdeményezésére összefogtak a nyíregyházi evangélikus oktatási intézmények, hogy a Magyarországi Evangélikus Egyház felhívásához csatlakozva, megtegyenek minden tőlük telhetőt a vörös iszap katasztrófa áldozatainak megsegítéséért.
A gimnázium, az általános iskola és az óvoda gyermekei és nevelői közös erővel egy jótékonysági gálakoncertet szerveznek, „Tehetséggel az újrakezdésért” címmel. Azért döntöttek a segítségnyújtás eme formája mellett, mert a rendezvény így kettős szerepet tölthet be.
A szervezők elsődleges célja természetesen a belépők és támogatójegyek összegének felajánlásával a vörös iszap károsultak segítése. Összefogásukkal azonban, arra is szeretnék felhívni a figyelmet, hogy minden ember keresztényi kötelessége a segítségnyújtás, amit nem csak pénzzel lehet megtenni. Korukhoz és tehetségükhöz mérten a gyerekek is nagy segítséget tudnak nyújtani szolgálatukkal.
A gálakoncerten ennek szellemében az óvodásoktól, az általános iskolásokon keresztül, a végzős gimnáziumi diákokig minden korosztály képviselteti magát. Így a tanulók nem passzívan a szüleiken keresztül segítenek, hanem tehetségükkel, önálló munkájukkal, saját maguk erejéből tesznek valamit a bajba jutott embertársaik megsegítéséért.
A kezdeményezéshez csatlakozott Gaál Tamás, a Retró rádió műsorvezetője is, aki műsorvezetőként vesz részt a koncerten.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük