Ábrahám Örzse Országos Angol Nyelvi Verseny

Iskolánk tanulója, Mogyorósi Mónika (5/11.) a Mezőtúron megrendezett országos angol nyelvi versenyen képviselte iskolánkat, és kategóriájában 4. helyezést ért el. Gratulálunk ehhez a szép eredményhez!

2010. október 15-16-án részt vettem a református középiskolák országos angol nyelvi versenyén, az I. Ábrahám Örzse Emlékversenyen, mely a mezőtúri Szegedi Kis István Református Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban került megrendezésre, és amelyen egyházi gimnáziumok (református, evangélikus és katolikus) tanulói vettek részt az ország minden részéről, mintegy harminc középiskolából. A hétvégén a verseny döntőjére, a szóbeli részre került sor, az írásbeli részét, az első fordulót, tavaly májusban írtuk meg.

A rendezvényre az osztályfőnököm és felkészítő tanárom, Bányai Györgyi tanárnő kísért el.

A vetélkedő négy részből állt. Az első részben egy power point prezentációt mutattam be „Bűntettek a Bibiliában” címmel. A második részben egy szituációs játékra került sor, a harmadikban néhány képről és témáról kellett beszélnem, míg a negyedik rész feladata hallott szövegértés volt. A kategóriámban negyedik helyezést értem el, aminek nagyon örültem.

A rendezvény ideje alatt az iskola kollégiumában kaptunk szállást, ahol rengeteg új barátra tettem szert. Esténként maradt egy kis szabadidőnk a város felfedezésére is.
Sok tapasztalatot szereztem, nagyon jól éreztem magam a versenyen.

Mogyorósi Mónika 5/11.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük