Kontrasztkiállítás Nyíregyházán

KONTRASZTKIÁLLÍTÁS – MI EZ AZ EGÉSZ?

A Kontrasztkiállítás a REFORMÁTUS EGYHÁZ és a RENDŐRSÉG közös család- és ifjúságmentő projektje. Egy olyan multimédiás kiállítás, amely a látogató minden érzékszervét megdolgoztatja, de elsősorban elgondolkodtat, és igyekszik pozitív döntésre segíteni. A fiatalok és a családok életét érintő legfontosabb kérdéseket hozza felszínre, méghozzá kíméletlenül őszintén. A Kontrasztkiállítás anyagát a Kisvárdai Református Ifjúság készítette. Így – sok más értéke mellett – különlegessége, hogy a preventív tartalmű üzeneteket fiatalok készítették fiatalok számára.

Ez a kiállítás egy hatalmas sikoly, nem simogat, hanem felráz, nem udvarias, hanem kiált ott, ahol a legtöbben némák, építeni akar azokon a pontokon, ahol a fiatalok életében legnagyobb a rombolás.

A Kontrasztkiállítás egy labirintusban vezeti végig a látogatót, amelyet végigjárva 8 szobába juthatunk el. A szobák közötti úton a következő témakört előkészítő fotókkal, fény és hanghatásokkal (feeling-ekkel) találkozik a látogató, valamint néhány útvonalon feladatot is kap. Minden szoba egy – egy témakört dolgoz fel. A legutolsó, a nyolcadik pedig egy ún. „csend szoba”, ahol lehetőség van az elcsendesdésre, a látottak Isten előtti feldolgozására imádságban. (Ezt javasolt imatémák is segítik.)

A KONTRASZTKIÁLLÍTÁS több szempontból is egyedülálló kezdeményezés:

A preventív projekt megvalósulása a Magyarországi Református Egyház és a Rendőrség közös együttműködésében jött létre, amely ezidáig példanélküli.

A Kontrasztkiállítás® rendhagyó, figyelemfelkeltő módon, multimédiás eszközök egész sorát felhasználva nem csupán preventív üzenetet, hanem az evangélium üzenetét és a református keresztyén etikai állásfoglalást is közvetíti egész társadalmunkat érintő aktuális, égető kérdésekben.

A Kontrasztkiállítást várhatóan nagy érdeklődés és figyelem fogja kísérni, nem csak az iskolák, gyülekezetek, civil szervezetek, magánszemélyek, hanem a média részéről is.

2010. szeptember 16- 2011. március 31.

Görög Katolikus Hittudományi Főiskola (Bethlen Gábor út 13-19.)

Nyitvatartás:

Iskolák számára: Hétfőtől péntekig 9:00-15:00 Családok,

Cégek, magánszemélyek számára: Hétfőtől péntekig 15:00-19:00 (utolsó belépés 17:30), Szombat: 9:00-19:00 (utolsó belépés 17:30)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük