Kárpátaljai élménybeszámoló

Iskolánk tanulói a Técsői Magyar Tannyelvű Református Gimnáziumot látogatták meg nemzeti ünnepünkön. A 8/10. osztály és néhány 11. osztályos diák ünnepi műsort adtak március 15. alkalmából a líceumban, illetve felkeresték Kárpátalja legfontosabb látnivalóit.

2010. március 13-án végre elékezett a nagy nap, amikor elindultunk testvériskolánkba, a Técsői Magyar Tannyelvű Református Líceumba. Rengeteg élménnyel gazdagodtunk a három eseménydús nap alatt. Számunkra a legemlékezetesebb pillanatok egyike Huszt várának meglátogatása volt. Ez annak köszönhető, hogy a napsütés ellenére korábban leesett hó megnehezítette a feljutást. A csúszós talaj miatt a tervezettnél tovább tartott a túra. Persze, ezt senki sem bánta. Ki így, ki úgy próbált arasznyi lépésekkel előrehaladni, hangosan nevetve a másik „esetlenségén”. A várban elszavaltuk Kölcsey Ferenc Huszt című művét, amely a buszon Ácsné tanárnő vezetésével számtalanszor elhangzott. A hegyről való lejutás már nem jelentett komoly problémát, amikor síelőket meghazudtoló mozdulatokkal pillanatok alatt lesiklottunk.

Március 15-én sor került a műsorunk bemutatására a líceum tanárainak, diákjainak. A történelmi alapossággal megrendezett megemlékezés hatására a közönség mellett mi, szereplők is átszellemültünk, és könnyünket visszafojtva, meghatódva fogadtuk az elismerő tapsot. Biztosak vagyunk abban, hogy e három felejthetetlen nap alatt szellemileg és lelkileg is rengeteget gazdagodtunk. Köszönjük Ács Lászlóné tanárnőnek és Takács Zsolt Gusztáv tanár úrnak, hogy szerepelhettünk ebben a színvonalas műsorban, és hogy örök emlékekkel ajándékoztak meg minket az utazás során.

Sallós Dorottya és Tekenős Boglárka 4/11.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük