Megyei döntőtől a Diákolimpiáig

Országos gyorskorcsolya diákolimpia:

Jó és egyben furcsa és szokatlan érzés volt, hogy amíg nemzeti Himnuszunkat hallgattuk vigyázban állva, országunk felnőtt sportolói a kanadai Vancouver városában hasonló pillanatokat élnek át. Igaz a tét nem, de a versenyek előtti hangulat nagyon hasonlított az igazi „nagyok” Olimpiájára.Az első napon délután kezdődtek el a selejtezők, és mindannyian hosszútávban (500m, 800m) versenyeztünk először, majd másnap következett a rövidtáv (400m, 500m). Mindkét versenytávban szépen teljesítettünk országos szinten is.

Úgy gondolom, hogy mind az öten izgalmas, élménydús és felejthetetlen 3 napot tölthettünk el igazi versenyszellemben, ahonnan természetesen nem hiányzott a jókedv és a humor sem. Őszintén sajnálom, hogy ez volt az első, és egyben utolsó Diákolimpiám, mert ha minden a terveim szerint alakul, akkor a 2010/2011-es tanévet már nem mint Kossuth-diák, hanem mint egyetemi vagy főiskolai hallgató fogom kezdeni.

Utólag is szeretnék köszönetet mondani mindannyiunk nevében Kiss Zsolt tanár úrnak, hogy benevezett minket, elutazott velünk, és így hasznos tapasztalatokat szerezhettünk nagyon sok téren. Tesi tanárunk saját bevallása szerint neki is sok új és hasznos élményt jelentett ez a 3 nap, és remélem a jövő tanévben is sikerül eljutniuk, és hasonlóan szép eredményeket elérniük egy kiegészült csapattal.

Pokol Flóra 4/12.

no images were found

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük